Search This Blog

Saturday, 3 December 2016

SALAM:: Sukantara 2016

Tarikh: 12 November 2016
Tempat: Kompleks Belia & Sukan, Paroi, N.Sembilan

tahun lepas punya sukantara SALAM, Shah Alam jadi tuan rumah...untuk tahun ni, giliran Senawang pulak jadi tuan rumah...tahun ni bertambah lagi team untuk sukantara ni sebab branch baru SALAM, KTMC (Kuala Terengganu Medical Centre) join jugak...macam tahun lepas, aku & Jaja xjoin apa2 game pun, tapi haruslah pegi untuk sorak jugak...

Mort mula nya main badminton double..tapi disebabkan dia dah ada "isi", dia pun direhatkan...hehehe..kalau ikotkan, mestila dia nak main kan, tapi, keselamatan baby comes 1st...hehehe

so, pagi2 tu, kitaorg breakfast dulu kat area taman aku sebelum gerak ke kompleks sukan...ekceli, ada je diaorg sediakan sarapan, tapi sebab we olls xde main sebarang game, segan la kan nak makan...huhu...rasa macam menzalimi hak orang lain je...huhuhu

taraaaa, dah sampai...senawang punya team kaler kuning tahun ni...

team shah alam, purple...terengganu pulak hijau...tapi xde dalam gambar...

opening ceremony by cheerleader team berjoget...

hummmm, kuatnya jaja angkat mort kan????

1st game netball...kiraan markah ikot sape menang, dia dapat 1 point..so, point paling banyak dikira menang la....

lepas tu ada volleyball (L) & (P)...futsal, lastly, baru badminton...

ni team siow & dr.shah...power weh, dorang bagi team lawan kaw2 punya...15:5...

time ni, aku & mort dah naik sheikh smpai turun tepi court sebab nak tengok game...jaja xnak follow, so, dia tinggal kat bench je...hehehehe

tu, yg blakang sana tudung biru yang nampak kesepian tu, jaja lettew...*abaikan watak picisan atas kerusi tu...*

lepas settle semua game, time untuk announce pemenang...

nahhh,havoc xhavoc nya team Senawang, tiap kali announce, kluar la penyorak2 ni semua iring player2...hehehehe

dannnnnn, juara keseluruhan jatuh kepada team SENAWANG....nampak gaye nya tahun ni pun piala pusingan xbergerak ke mana2, still kat SENAWANG...caiyokkk Senawang....

"Majulah Sukan untuk SALAM Senawang"

No comments:

Post a Comment