Search This Blog

Sunday, 16 April 2017

Majlis Walimatulurus generasi ke-3 Hj. Ismail & Hjh Saadiah

Tarikh: 27 November 2016
Tempat: Antara Gapi, Selangor

wallaweh....bersawang sudah belog ini...rupanya ada lagi story yang belum post...smpai lupa dibuatnya...huhuhu...

ni cerita masa majlis walimatulurus cousin aku, anak kepada pak njang sebelah ibu...pak njang aku decide untuk majlis anak dia kali ni,dia nak buat secara gotong royong...nak dijadikan cerita pulak, pak njang aku admitted kat hospital Selayang time ni..kitaorg dok ingat nanti dekat2 majlis, doktor nk bagi dicas, tapi x...nasibla belah mak aku ramai adik beradik..10 orang semuanya..so,alhamdulillah semua berjalan lancar..

bunga telur untuk bagi pada tetamu...semua ni mak njang aku buat sendiri..aku punyala tanya berapa dia beli..rupa2 nya sendiri bikin...kretip betol mak njang ni..

malam khatam quran..patotnya, plan asal, pengantin la yang akan qhatam quran..tapi sebab nak selesaikan hal nak serahkan wali, pengantin kena pergi hospital dengan tok kadi amek sign kat borang sebab pak njang aku xdapat discas walaupun sekejap untuk jadi wali anak dia untuk majlis esok...

pelamin yang cantik...

my feberet anak buah sepupu.,Oni (Auni)

teddiiaaaa,rombongan pihak lelaki dah sampai...



alhamdulillah,majlis selesai sudah walaupun ada sedikit keributan sebab tok kadi silap bawak borang..huhuhu

meja untuk makan beradap..

kambing golek...nyummmmmmm

kiri: barisan untuk kambing golek kanan: sepupu aku,Izzah sebagai incas booth bubur kacang =)

team basuh pinggan yang terdiri daripada kawan2 adik pengantin..

en.Saleh a.k.a abah den sedang membungkus nasi untuk saudara2 yang duduk jauh...

kiri: Pak cik Muhsin tengah bungkus nasik kanan: Pak Tam tengah cuci periuk

kiri: Pak su tengah kacau lauk.. kanan: orang kuat team memasak, Pak teh

Pak long bersama-sama Pak cik




sesi bergambar kenang-kenangan dengan adik beradik...

aku dan Aina....


kiri: Mr. Saleh and Mrs. Norhayati kanan: the 3rd daughter

aku, Farah (kawan k.Nor), Najihah

bergambar dengan pengantin..opppsss, sorry...tersama tema plak dengan awak


aku dengan kak Nor



foto family kecil kami dengan menggunakan tangan abah sebagai monopod...hehehehe..so,sad, k.cik xdapat join kenduri ni, so, dia tiada dalam gambar...

lepas majlis, kami pun masing-masing pulang ke sarang masing-masing..aku pulak,follow ibu dengan abah balik Taiping dulu sebelum balik ke Senawang....


No comments:

Post a Comment